Binnenkort Binnenkort

Startweekend - 15 en 16 september

Op zondag 16 september is er tweeml een kerkdienst! Eerst in Deil, voor wie een vroege dienst wil, of liever niet het dorp uit gaat. Daarna in Leerdam, om half twaalf. De jongeren zijn daar al! Wie wil kan hen die zondag volgen.
 
Met het vlot naar Leerdam
In de afgelopen maanden is bij Jan van Zanten op het erf een gigantisch vlot gebouwd, gelast en betimmerd. Van metalen drums, ijzeren spanten, een planken vloer, een buitenboordmotor. Er staat een grote tent op. En nóg kun je er aan alle kanten ruim omheen lopen. Het vlot is geschilderd zodat het jaren meekan. Dank aan de klussers en schilders.

In het weekend van 15 en 16 september wordt het vlot gedoopt en in gebruik genomen. Op zaterdagochtend 15 september varen de jongeren ermee naar Heukelum. ’s Morgens half tien verzamelen bij de scheepswerf van Van Rijnsoever, om tien uur steekt het scheepsvolk af. U bent hartelijk welkom om de jongeren behouden vaart te wensen! Omstreeks vier uur meren ze aan in Heukelum, waar zij – na bbq en kampvuur – in de tent en in het gebouwtje van de jachthaven zullen overnachten.
 
Deze happening is een door en voor Jan van Zanten bedachte afscheidsactiviteit. Jan zal na 7 vette jaren van POZM-werk de roeispaan doorgeven aan Christien van Harten. Natuurlijk kan dit niet in stilte. Daarom zijn op zondag 16 september ook alle ouders en ouderen welkom in de startzondagdienst in Leerdam, in het Lutherse kerkje aan de Nieuwstraat 106. Met onze eigen Irma Stern aan het orgel.
 
Lutherse kerk, Nieuwstraat 106.
De jongeren zijn die zondagochtend al weer naar Leerdam gevaren (een klein stukje vanuit Heukelum), waar we om half twaalf onze startzondag vieren. Daar kan dus de Deilse en Enspijker gemeente zich bij de jongeren voegen om gezamenlijk het nieuwe seizoen te beginnen. Na de dienst nuttigen we omstreeks 13.00 uur koffie en een lunch bij de glasblazerij van Leerdam. 
Dan is het de hoogste tijd om terug te varen. De Deilse en Enspijker gemeente zal aan de kade de jongeren uitzwaaien. Op de terugweg biedt de protestantse gemeente van Beesd hen bij molen ‘De Vrijheid’ een hapje en een drankje aan. Tussen zeven en acht uur verwachten de jongeren weer in Deil aan wal te komen.

Om in de glasblazerij voldoende koffie en broodjes op tafel te hebben staan, is het gewenst dat u zich aanmeldt bij ds. Klaas Touwen:

terug
 
 
Stichting Wijdekerk

LHBT’ers zijn bij ons gewenst in de kerk, Lees verder onder Wie zijn wij-Bovenplaatselijke organisaties.
 
 
In onze dorpen
Samen doen in Enspijk en DOP (Dorpsontmoetingspunt) in Deil en Soos 60+
  meer
 
Jaarmarkt Deil
Jaarmarkt Deil groot succes en blijft voorlopig bij de scheepswerf. Lees verder Wie zijn wij-Kerkbeheer
 
 
Geslaagde dorpsmarkt Enspijk
Lees verder: Wie zijn wij-Kerkbeheer.
 
Moldavië 2018
POZM-POZA gaan weer naar Moldavië, hun laatste actie is op 27 mei (Jeugd-Specials)
 
Talenten gezocht!
De kerkenraad is naarstig op zoek naar talenten.
Er zijn een aantal vacatures ontstaan  binnen onze gemeente, in de kerkenraad, maar ook daarbuiten, zoals een ouderling en iemand die het paasontbijt coördineert.
  meer
 
Behoefte aan een gesprek?
We willen een (t)huis bieden. Dat betekent ook: omzien naar elkaar, openstaan voor elkaar, elkaar opzoeken. Lees verder onder Wie zijn wij?-Pastoraat of stuur een mail naar
 
 
Trouwen?
Zijn er trouwplannen? Denk ook op tijd aan kerkgebouw en dominee.
  meer
 
Dopen?
Een kindje geboren? Laat het ons weten, zeker als je het kindje wilt laten dopen.
  meer
 
Privacy
Voor de Privacyverklaring van de Protetstantse Gemeente Deil - Enspijk: privacyverklaring
 
ANBI
Bekijk de ANBI gegevens van onze diaconie (goedgekeurd tijdens de kerkenraadsvergadering van 7 juni 2018)
Bekijk de ANBI gegevens van onze gemeente (goedgekeurd tijdens de kerkenraadsvergadering van 1 juni 2017)
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.